حسابداری شاخه های متنوعی داشته و هر کس با توجه به علاقه خود و توانایی ها و محیط کار یا شرایط حاکم بر جامعه و تقاضای سازمان ها برای نیروی کار متخصص می تواند یکی از این شاخه ها را انتخاب نماید. بنا بر تحقیقات انجام شده حسابداری جزء 10 شغل برتر جهان از نظر بازار کار و درآمد به شمار می آید و با توجه به افزایش تعداد سازمان ها، شرکت ها و افزایش تقاضای آن ها برای حسابداری و انجام امور مربوط به آن، این رشته بازار کار مناسبی به دست آورده است. در این جا سعی داریم تا شما را با انواع حسابداری آشنا نموده و تا حد توان خود، به شما برای انتخاب مناسب ترین آن ها کمک نماییم.

 

انواع حسابداری

  • حسابداری صنعتی

از انواع اصلی حسابداری، تمرکز بر بخش صنعتی و تعیین قیمت تمام شده هر محصول می باشد که معمولا در شرکت های تولیدی و صنعتی تقاضای نیرو برای اشتغال در این بخش بالا می باشد.

این نوع نیز از انواع مهم حسابداری است که تقریبا در همه سازمان ها و شرکت ها مورد نیاز است. اطلاعات مهمی توسط حسابدار مالی در مورد میزان درآمد به دست آمده منابع ایجاد و مصرف این درآمد به دست می آید. به علاوه این که این اطلاعت بر نحوه سرمایه گذاری و میزن مصرف درآمد شرکت نیز موثر است. حسابداری مالی در اکثر مواقع با نام حسابداری عمومی شناخته می شود.

  • حسابداری مالیاتی

این نوع حسابداری با حسابداری مالی متفاوت است و به صورت تخصصی بر امور مالیاتی شرکت تمرکز دارد. در این نوع حسابداری، اطلاعاتی در مورد مالیات قابل پرداخت به دست می آید. یک حسابدار مالیاتی وظیفه دارد تا اظهارنامه های مالیاتی را به طور سالانه تهیه و تنظیم نموده و آن ها را به سازمان های مربوطه تحویل دهد.

  • حسابداری دولتی

همان طور که از نام این نوع حسابداری مشخص است، مربوط به سازمان ها و شرکت های دولتی می باشد و منحصرا به امور مالی و حسابداری این نوع از سازمان ها و شرکت ها می پردازد.

  • حسابداری بودجه ای

نوع بودجه ای حسابداری بر بررسی بودجه تمرکز داشته و برنامه های آینده برای صرف و اختصاص بودجه به بخش های مختلف شرکت را مورد نظارت و پایش قرار می دهد. در این نوع حسابداری باید دقت و توان کافی کارشناسان به کار گرفته شود تا شرکت بتواند به بهترین برنامه ممکن برای امور قابل انجام با تکیه بر بودجه دست یابد و آینده کاری موفقی را در پیش بگیرد.

  • حسابداری منابع انسانی

از آن جای نیرو های انسانی نیز جزئی از دارایی های یک سازمان به شمار می آیند، حسابداری منابع انسانی وظیفه رسیدگی به این نیرو و در صورت لزوم ارائه اطلاعات مرتبط در صورت های مالی می باشد.

  • حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت با استفاده از تخصص های گوناگون نظیر حسابداری، اقتصاد، ریاضیات و آمار، تحقیق در عملیات و مدیریت انجام می گیرد. برای انجام این نوع حسابداری به دسترسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات متنوعی نیاز است. از جمله:

  • سرمایه اولیه برای تولید اجزا و به کارگیری نیروهای انسانی و دستگاه ها
  • هزینه تولید محصولات و ارائه خدمات
  • بهای در نظر گرفته شده برای فروش محصولات
  • میزان تولید و توان تولیدی ماشین ها و دستگاه ها
Call Now Buttonتماس با ما